štěně

Stěhování domácích mazlíčků v létě

Stěhování je výzva, která vám nabízí nespočet nových příležitostí. Stěhujete se do svého vysněného domova, který přesně odpovídá vašim potřebám. Stěhujete se na místo, které je pro vás nové, tudíž je velmi vzrušující cítit ten pocit z nového. A také v neposlední řadě poznáte spoustu nových přátel, ať už ze sousedních domů, školy či práce. A přesně tak vzrušující je stěhování i pro vaše čtyřnohé miláčky. Udělejte pro ně stěhování co nejpříjemnější. O to více, pokud se stěhujete v letních horkých dnech.

Stěhování do jiného města

Stěhování do jiného města s domácím mazlíčkem přináší nové výzvy. Některé jsou příjemné, jiné už méně. Pamatujte, že v létě se málokdy poštěstí, že by teploty spadly k příjemným číslům. Je pravděpodobnější, že se budete stěhovat za tropických teplot. Připravte sebe i své domácí mazlíčky na tuto situaci s předstihem, abyste pak cestování v horkém letním dni zvládli co nejlépe.

pes

Stěhování autem

Stěhování osobním autem je pro domácí mazlíčky patrně nejpohodlnější. Nezapomeňte pořídit bezpečnou přepravní klec, která by velikostně měla odpovídat velikosti domácího mazlíčka. Kočce pořiďte univerzální kočičí přepravku. Psovi pořiďte cestovní klec, do které si může pohodlně sednout a lehnout.

Stěhování dopravním prostředkem

Kočku snadno přestěhujete pomocí kočičího přepravního boxu v kterémkoliv dopravním prostředku. Psa můžete mít v autobuse nebo ve vlaku na vodítku. Nezapomeňte mu přibalit na cesty deku, aby neležel na studené podlaze.

Pořiďte cestovní láhev s miskou

Dehydratace je u domácích mazlíčků stejně vážná, jako u lidí. Pamatujte, že v letních horkých dnech zvířata potřebují více vody. Do přepravky umístěte na dveře misku na vodu a neustále ji doplňujte. Pokud máte pejska pouze na vodítku, jistě oceníte praktický cestovní set misky s vodou, který budete mít neustále po ruce.

kočka

Poraďte se s veterinářem

Pokud se dělá vašemu domácímu mazlíčkovi v dopravním prostředku špatně, v letních horkých dnech hrozí, že cestování bude snášet o to hůř. Pokud je tedy nevyhnutelný transport autem či jiným dopravním prostředkem, navštivte veterináře a poraďte se, jak pejska nebo kočku přepravit tak, aby se jim neudělalo špatně. Veterinář vám s největší pravděpodobností dá léky proti nevolnostem. Ty nezapomeňte zvířeti dát v určený čas před cestou.

Nezapomeňte na procházky

Pokud se stěhujete do vzdálenějšího města, nezapomeňte na přestávky. Kočku i psa vyndejte na každé zastávce z přepravky na krátkou procházku. Nezapomeňte tedy před cestou pořídit kvalitní obojek a vodítko i vaší kočce.