podzim

Výhody a tipy pro stěhování na podzim

Stěhování si pečlivě naplánujte

Investovali jste do nového bydlení a nyní nastává chvíle, kdy finišují veškeré stavební práce? To co nevidět získáte klíče a můžete se začít stěhovat!

Podzim je oproti jiným ročním obdobím pro stěhování ideální. Proč? Nejen, že na podzim nepanují tak extrémně vysoké teploty, jako je tomu v létě. Navíc nejsou stěhováci tolik vytížení, proto vás celá akce vyjde mnohem levněji. Také se lépe prodá či pronajme vaše stávající nemovitost. Výhod existuje mnohem více. Podívejte se, které to jsou.

podzim

Největší výhody pro podzimní stěhování

Podzim je oproti létu nákladově nejvýhodnějším období roku. Během letních měsíců je po stěhovácích nejvyšší poptávka a odpovídají tomu také ceny. Následně poptávka klesá. Může za to nástup dětí do školy a návrat dospělých do práce po dovolené. Září až listopad je nejlevnější a nejlepší období pro stěhování.

Příjemné teploty: Podzim nabízí spoustu krásných slunečných dnů, při kterých ale rtuť teploměru neatakuje vysoké teploty. Krásné dny umožňují lepší podmínky pro stěhování. Zatímco v létě musíte počítat s extrémními teplotami, mít po ruce opalovací krém a dostatek vody, na podzim vás bude příjemně hřát sluníčko, ale čerstvý vánek vás bude příjemně ovívat při práci. Celé stěhování bude probíhat mnohem příjemněji.

Volné termíny: Protože se na podzim stěhuje mnohem méně lidí, budete mít při hledání volných termínů u stěhováků volnější ruce. Lépe si vyberete termín a navíc ušetříte. Zavolejte si naše stěhováky z Odnesto.cz a domluvte si nejvýhodnější stěhování v Praze a okolí.

Větší poptávka po nemovitostech: Pokud svou stávající nemovitost nabízíte k prodeji či pronájmu, oproti letním měsícům najdete zájemce rychleji. Podzimní výzdoba, krásné počasí, barevná příroda, pozitivní energie. To všechno přispívá k větší poptávce po nemovitostech. Proto i svému bytu či domu najdete nového majitele rychleji.

stěhování

Tipy na podzimní stěhování

Pro podzimní dny je typické padající listí. Ale během stěhování představuje bezpečnostní riziko. Především ve chvíli, kdy je vlhko nebo prší, a vy stěhujete těžké krabice nebo nábytek. Ujistěte se, že na schodech, chodníku a silnici žádné napadané listí není. Případné uklouznutí a pád může představovat obrovské zdravotní riziko i poškození vašich věcí.

Pokud máte děti školního věku, patrně budete řešit absenci ve škole. Chybějící začátek roku plánujte s předstihem. Informujte školu o tom, že dítě nastoupí o několik dní později, nebo bude chybět ve vybrané dny. Jestliže se stěhujete do nového města, je třeba vyřešit přestup na jinou školu. Promluvte si s dětmi o stěhování a pomozte jim přechod zvládnout co nejlépe.

I když podzimní dny většinou slibují krásné babí léto, může se stát, že zrovna ve chvíli, kdy budete stěhovat věci do kamionu, přijde typická podzimní plískanice. Déšť může poškodit nábytek i elektroniku. Myslete na špatné počasí s předstihem a náchylné vybavení pečlivě zabalte do strečové fólie. A po ruce mějte teplé a nepromokavé oblečení pro sebe i ostatní členy domácnosti.