Přestěhujte svou drahou sbírku porcelánu bez újmy

Jak zabalit porcelán na stěhování

Vaše drahá sbírka porcelánu nyní čeká na to, až se přestěhuje do nového bytu. Není divu, že máte strach, aby se během transportu nic nepoškodilo. Podívejte se na osvědčené tipy našich stěhováků z Odnesto.cz, kteří mají bohaté zkušenosti s balením křehkého vybavení.

Investujte do kvalitního obalového materiálu

Pokud máte cennou sbírku porcelánu, neexistuje nic, co by vás mohlo odradit od nákupu kvalitního obalového materiálu. Pro perfektní balení jednotlivých kusů budete potřebovat balicí papír, bublinkovou fólii, balicí pásku a pevnou kartonovou krabici, ideálně takovou, která je určena pro balení nádobí.

stěhování

Připravte si krabici

Pevnou kartonovou krabici nejprve připravte tak, že do ní vložíte dvě vrstvy bublinkové fólie, kterou na mnoha místech přilepíte pomocí lepicí pásky ke krabici. Fólie bude perfektně držet na svém místě a zajistí maximální ochranu před nárazy. Díky tomu vznikne bezpečné místo pro přepravu i toho nejkřehčího porcelánu.

Jak zabalit talíře a misky?

Pro balení talířů a misek použijte balicí papír. Zabalte porcelán kousek po kousku tak, aby papír přesahoval rozměry porcelánu. Prsty ohněte papír směrem dovnitř a přelepte izolepou.

Misku uložte doprostřed velkého kusu balicího papíru. Každý okraj ohněte ke středu misky. Rohy přelepte izolepou. Nakonec vložte dovnitř zmuchlaný papír tak, aby jím byla miska naplněná.

Pokud jde o opravdu křehké či drahé kusy, mezi jednotlivé kusy nádobí vložte do krabice kromě balicího papíru také pevný karton. Ten eliminuje otřesy a pohyb porcelánu během stěhování.

porcelán

Jak zabalit pohárky a hrnky?

Nejprve do nádobí vložte zmuchlaný papír nebo bublinkovou folii. Pak doprostřed balicího papíru umístěte pohárek. Papír přehněte a jeho rohy zatlačte dovnitř. Přelepte izolepou a uložte do krabice. Mezi jednotlivé kusy umístěte bublinkovou folii.

Krabice nepřeplňujte

Snažte se do krabice nedávat více nádobí, než je třeba. Pamatujte, že méně je více. Ačkoliv se nádobí nesmí v krabici hýbat, rozhodně nedoporučujeme karton přeplňovat. Naplněná krabice může způsobit tlak působící na křehký porcelán, který může snadno prasknout. Těžké krabice se navíc hůře stěhují. Proto porcelán raději balte do menších krabic po méně kusech.

Označte krabici

Až bude krabice naplněná, vložte navrch naskládaného porcelánu papír nebo bublinkovou fólii. Krabici zavřete, přelepte lepicí páskou a z každé strany označte viditelným nápisem „křehké“.